كسى كه براى نيازهاى زندگى مبلغى قرض كرده و در آن راه صرف نموده است، آيا مىتواند سر سال مبلغ بدهى..
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
كسى كه براى نيازهاى زندگى مبلغى قرض كرده و در آن راه صرف نموده است، آيا مىتواند سر سال مبلغ بدهى را از درآمد سال كم كند؟
آيات عظام امام، سيستانى، مكارم و نورى: اگر براى نياز سال جارى قرض كند، مىتواند به مقدار بدهى كسر نمايد؛ ولى اگر بدهى او براى نياز سالهاى گذشتهاش بوده، كسر آن جايز نيست؛ بلكه مىتواند قرض خود را از درآمد بپردازد تا به مقدار آن خمس تعلق نگيرد.
آيات عظام بهجت، خامنهاى، صافى و فاضل: آرى، خمس تعلق مىگيرد و جايز نيست مقدار بدهى خود را از درآمد كم كند؛ بلكه مىتواند قرض خود را از درآمد بپردازد تا به مقدار آن خمس تعلق نگيرد.
آيات عظام تبريزى و وحيد: اگر بدهى خود را تا پيش از سر سال نپردازد، نمىتواند از درآمد سال كم كند؛ مگر آنكه قرض بعد از به دست آوردن منفعت بوده باشد.
تبصره. در عبارت رسالههاى عمليه مراجع، بين واژه "كسر" و "ادا" تفاوت است و نبايد آن دو را در هم آميخت.
منبع:
توضيحالمسائل مراجع، م 1786 و 1787؛آيت الله نورى، توضيحالمسائل، م 1783 و 1782.آيت الله بهجت، توضيحالمسائل، م 1406 و 1407؛آيت الله خامنهاى، اجوبة، س 864؛آيت الله صافى، توضيحالمسائل، م 1795 و 1796.آيت الله تبريزى، توضيحالمسائل، م 1795؛آيت الله وحيد، توضيحالمسائل، م 1794.
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر