از درآمد خود زمينى تهيه كرده كه آن را بسازم ولى متأسفانه موفق به ساخت آن نشدم، سر سال مالى، خمس ....
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
از درآمد خود زمينى تهيه كرده كه آن را بسازم ولى متأسفانه موفق به ساخت آن نشدم، سر سال مالى، خمس زمين را پرداختم، چندين سال از آن گذشت و قيمت زمين چند برابر شده است (بدون آنكه قصد تجارت داشته باشم) آيا در اين فرض، به افزايش قيمت زمين خمس تعلق مىگيرد؟
آيات عظام امام، بهجت و فاضل: در فرض ياد شده به افزايش قيمت زمين خمس تعلق نمىگيرد؛ هرچند آن را بفروشد.
آيات عظام تبريزى، مكارم، نورى و وحيد: اگر زمين را بفروشيد، بايد به اندازهاى كه بر قيمت آن افزوده شده، خمس آن را بپردازيد.
آيات عظام سيستانى و صافى: اگر زمين را بفروشيد، به اندازهاى كه بر قيمت آن افزوده شده، جزء درآمد سال فروش محسوب مىشود. چنانچه تا سر سال خمسى در نيازهاى زندگى هزينه نشود و اضافه بيايد، به آن خمس تعلق مىگيرد.
منبع:
توضيح المسائل مراجع، م 1770 ؛آيت الله وسيلةالنجاة، ج 1، م 1380.آيت الله وحيد، توضيح المسائل، م 1778.
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر