مركز پاسخگويي به سوالات ديني انوارطاها

احكام شرعي

تفسير

تاريخ

كتابخانه

اعتقادات

مشاوره

ويژه ها

نماز

پاسخگويي آنلاين (ساعت پاسخگوي احكام شرعي 20 الي 21:30 شب10 صبح الي 11:30 ظهر)
0.0 (0)

تحجير بخشي از زمين هاي موات بالاصل در سنوات عديده، بدون كار زراعي و آباداني

جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد

اشخاصى زمينهاى موات بالاصل را در سنوات عديده قبل حصاركشى كرده و به قصد مالكيت محصور نموده ‏اند ولى روى آن كار زراعى و آبادانى انجام نداده ‏اند، بعضى آن را به ثبت رسانيده و بعضى هنوز به ثبت نرسيده است. اكنون اهالى محل مدعى هستند كه زمينها متعلق به بيت المال است و بايد بين مستضعفين تقسيم شود، اما متصرفين مى ‏گويند خودمان آن را آباد مى‏ كنيم و زراعت يا درختكارى مى ‏نماييم. با توجه به آئين نامه مصوّب شوراى انقلاب كه مى ‏گويد: بايد دو سال به متصرفين مهلت داده شود و با توجه به نحوه تصرّف و تملك اراضى موات در اسلام‏ تكليف اين اراضى چيست؟

به مقدارى كه متصرف قدرت احياء دارد و به نحوى كه تعطيل زمين نشود با وجود شرايط تحجير كننده حق اولويت دارد و ديگران حق مزاحمت او را در اين مقدار ندارند.
پي نوشت:
امام خمينى(ره)، استفتائات، ج ‌2، احياء موات و مشتركات، تحجير، س 25
 

كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر
احياء اولويت تحجير ملك
كاربر گرامي سوالات خود را از بخش "ارسال سوال ديني " ارسال كنيد.
Parameter:18048!model&82 -LayoutId:82 LayoutNameالگوي داخلي+++++++