ساعت پاسخگوي احكام شرعي
20 الي 21:30 شب
10 صبح الي 11:30 ظهر
قصد اقامت ده روز
شخصى در مشهد مقدس قصد كرده تا روز جمعه هفتهى ديگر بماند و گمان كرده كه تا آن روز ده روز است و نمازها را تمام خوانده و روزهها را گرفته است، پس از آن متوجّه شده كه تا روز جمعه 9 روز است. حكم نماز و روزههاى او چيست؟
|ادامه
شرايط امام جماعت
شخصى به ركعت سوم نماز جماعت مىرسد ولى گمان مىكند كه ركعت اوّل است، لذا چيزى نمىخواند تكليف اين فرد چيست؟
فردى در حال خواندن نماز مستحبّى است، ديگرى به گمان اين كه وى نماز واجب مىخواند به او اقتدا مىكند، وظيفه او چيست؟
نماز احتياط
در جايى كه بعد از شكّ، گمان به ركعت پيدا كند- مثلًا بعد از شكّ سه و چهار، گمان پيدا كرد كه چهار ركعت خوانده است-، آيا مىتواند براى امتثال امر واقعى، نماز احتياط بخواند؟
اگر نمازگزار بعد از شكى كه براى آن، نماز احتياط لازم است، گمان پيدا كند و طبق گمان عمل كند؛ آيا نماز احتياط بخواند يا نه؟
پاك بودن لباس و بدن نمازگزار
اگر كسى به خيال اين كه جامهى پاك پوشيده است نماز بخواند و بعد متوجه شود كه لباسش نجس بوده است، آيا نمازش صحيح است؟
قبله
آيا در صحت جهت قبله، يقين لازم است يا گمان هم كفايت مىكند؟
وقت نماز
اگر كسى به خيال اين كه فقط به اندازه خواندن نماز عصر از روز باقى است شروع به نماز عصر بكند و بعد از آن هنوز خورشيد غروب نكرده باشد؛ چه كند؟