ساعت پاسخگوي احكام شرعي
20 الي 21:30 شب
10 صبح الي 11:30 ظهر
مسائل متفرقه
آيا مظالم و مجهول المالك را مى شود خرج مسجد كرد؟
|ادامه
لقطه و مجهول المالك
صندوقهاى قرض الحسنه به كارمندى كه متصدّى دريافت و پرداخت است بجز حقوق ماهانه مبلغى نيز به عنوان حق باجه پرداخت مى كنند و در ازاء آن اين كارمند موظّف است اگر از دريافتها و پرداختها، مبلغى كسر آورد آن را جبران نمايد و اگر زياد آورد بايد به صندوق تحويل دهد حكم شرعى اين كار چيست؟
فروش خانه اي كه فرد به عنوان جايزه از بخت آزمائي برنده شده
1. اگر كسى كبوترى بگيرد و اعلام نكند و بكشد و بخورد و نداند مال كى است، بعد پشيمان شود چگونه مى تواند جبران كند؟ 2. اگر كسى كبوترى را بگيرد و نداند مال كى است و بعد چند نفر كبوتر را از او بدزدند و يكى از دزدها كه كبوتر دستش نيست پشيمان شود چگونه مى تواند جبران كند؟
موارد مصرف مجهول المالك ، با يأس از پيدا شدن صاحبان آنها
اگر كسى مجهول المالك را به اذن حاكم شرع صدقه داد و بعد از صدقه صاحبش پيدا شد و صدقه را قبول نكرد آيا صدقه دهنده ضامن است يا حاكم شرع يا هيچ كدام؟ و همچنين لقطه را بعد از تمام شدن تعريف اگر به اذن حاكم شرع صدقه داد و بعدا صاحبش پيدا شد، چه كسى ضامن است؟
امام خميني
آيا سودى كه شخص به عنوان ربا از بانك گرفته است، بايد به بانك برگرداند يا حكم مجهول المالك دارد و بايد صدقه بدهد؟
موارد وقف
كسى زمينى را چند سالى در ملكيّت خود داشته، سپس معلوم مى شود كه مالك زمين نبوده و آنرا غصب كرده است، اگر بعضى از مردم بگويند كه اين زمين موقوفه است آيا به حرف مردم مى توان استناد كرد و آن زمين را موقوفه دانست. و اگر موقوفه نيست چه حكمى دارد؟