آيا لازم است خانواده دختر و پسر از نظر اقتصادى همتا باشند؟

اختلاف در تمكن مالى اگر زياد نباشد، اشكالى ندارد؛ اما اگر فاصله زياد باشد؛ به گونه اى كه از دو طبقه ثروتمند و كم بضاعت باشند، مشكلاتى را فراهم خواهد آورد.
اگر پسر و خانواده اش ثروتمند باشند، دختر با ديدن نزديكان او احساس حقارت خواهد كرد و اگر دختر و خانواده اش تمكن بالاى مالى داشته باشند، وقتى خانواده دختر يا نزديكان او به منزل پسر مى آيند، خجالت مى كشد. اين در صورتى است كه تحقير و سرزنشى در كار نباشد كه اگر چنين شود، رنجها افزون تر خواهد شد.
در صورتى كه وضع مالى خانواده دختر بسيار خوب باشد و در ناز و نعمت بزرگ شده باشد، مرد نمى تواند به خواسته هاى او آن گونه كه در منزل پدر بوده پاسخ دهد و چون وضعيت زندگى اش را به مراتب پايين تر از دوستان پولدارش مى بيند، رنج مى برد و زندگى را به كام خود و همسرش تلخ مى كند و ممكن است اين وضعيت، مرد را براى تأمين نيازهاى زن به سمت خطا سوق دهد؛ بنابراين، بهتر است فاصله طبقاتى خانواده دختر و پسر زياد نباشد و مطلوب اين است كه وضعيت مالى پسر بهتر باشد تا زندگى به كام دختر شيرين تر آيد. دليل اين شيرينى آن است كه وضعيتش مطلوبتر از زمانى مى شود كه در منزل پدر مى زيسته است.
در نظريه اسلام طبقه اقتصادي، با شكاف هاي فاحش درآمدي تعريف نشده و حتي در صورت وجود چنين فاصله هاي طبقاتي، اين فرهنگ اسلام است كه با ارزش دادن به اصالت هايي مانند تقوا، كسب حلال، راستي و ... بر فضاي اقتصادي چيره است مانند آنچه در صدر اسلام مشاهده نموده ايم. بدين ترتيب اگر چه طراحي و ساز و كارهاي سطح اول بر ذمه نظريه پردازان اقتصاد اسلامي و دولتمردان نظام اسلامي سنگيني مي كند، اما بخش مهمي از وظائف در سطح فرهنگي و معيار قرار دادن ارزش ها بر عهده خانواده بزرگ مومنين است.
پاسخ از حجت الاسلام دهنوي با اندكي حذف و اضافه