چگونگي قضاي نماز و روزه بر حائض، همچنين حائض شدن بعد از دخول وقت نماز و پاك شدن قبل از اتمام وقت نماز
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
1- آيا قضاي نمازهايي كه زن در حال حيض نخوانده و روزههايي كه نگرفته بر او واجب است؟ 2- اگر وقت نماز شود و زن قبل از اينكه نمازش را بخواند حائض شود، آيا آن نماز قضا دارد؟ 3- اگر حائض در آخر وقت نماز پاك شود وظيفه او نسبت به نماز چيست؟
1- نمازهايي را كه نخوانده قضا ندارد، و نسبت به نماز آيات هم اگر به خاطر خورشيد يا ماه گرفتگي باشد قضا ندارد، ولي اگر به خاطر زلزله و رعد و برق بوده، بنابر احتياط واجب بعد از پاك شدن نماز را بدون نيت ادا و قضا به جا آورد. نسبت به روزه هم اگر روزه ماه رمضان بوده بايد قضا نمايد، ولي در روزه واجب به نذر معين - يعني نذر كرده باشد كه روز معيّني روزه بگيرد - اگر مصادف با ايام حيض شود بنابر احتياط واجب قضا نمايد. 2- اگر به اندازه خواندن يك نماز داراي شرايط و فاقد موانع صحت، وقت داشته و بعد حائض شده، بايد قضاي آن را به جا آورد، و همچنين است - بنابر احتياط واجب - اگر به مقدار نماز با طهارت از حدث هر چند با تيمم وقت داشته، اگر چه امكان نداشته بعضي از شرايط - مانند پوشش بدن و پاكي لباس و بدن - را فراهم سازد. 3- اگر به اندازه غسل و خواندن يك ركعت نماز يا بيشتر از يك ركعت وقت داشته باشد، بايد نماز را بخواند، و اگر نخواند گناه كرده و بايد قضاي آن را به جا آورد.
پي نوشت:
پايگاه اطلاع رساني حضرت آيت الله وحيد خراساني، ويژه بانوان، حيض، س 61، 62، 63
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر