پدرم سكته مغزى نموده و مدت دو سال مريض بود و بر اثر سكته قادر به تشخيص خوب و بد نبود، يعنى قدرت تفكر و...
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
پدرم سكته مغزى نموده و مدت دو سال مريض بود و بر اثر سكته قادر به تشخيص خوب و بد نبود، يعنى قدرت تفكر و تعقل از او سلب شده بود. در اين دو سال نماز و روزه خود را انجام نداده است. آيا قضاى نماز و روزه او بر من كه پسر بزرگ خانواده هستم، واجب است؟ البته مى دانم كه اگر وى بيمارى هاى مذكور را نداشت، قضاى نماز و روزه هاى او بر من واجب بود. اميدوارم مرا در اين مسأله راهنمايى فرماييد.
جواب:
اگر ضعف عقلى وى به حدى كه عنوان جنون بر آن صدق كند، نرسيده و در تمام اوقات نماز در حال اغماء نبوده است، قضاى نمازها و روزه هاى فوت شده او بر شما واجب است، و گرنه چيزى از بابت آن بر شما نيست.
پي نوشت:
آيت الله خامنه اي، اجوبة الاستفتائات، احكام نماز، نماز قضاي پدر و مادر، س539
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر