نذر چند عمل با هم و تخلف عمدي از برخي از آنها / عدم توجه به تمام جوانب مساله نذر هنگام خواندن صيغه نذر
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
لطفا بفرماييد:
1- كسى كه نذر كرده است چند عمل را با هم انجام بدهد، مثلا سه روز هم روزه بگيرد و هم با وضو باشد و مثلا سه جزو قرآن هم بخواند و به فقير هم اطعام كند، حال اگر يكى از اينها را انجام ندهد- مثلا قرآن را نخواند در حالى كه مى توانسته بخواند- چه كار بايد بكند؟ آيا بايد نذر خود را بهم بزند و كفّاره بدهد؟ كفّاره اش چقدر است؟
2- كسى كه موقع نذر كردن و خواندن صيغه، به تمام جوانب مسأله توجّه نداشته، مثلا توجّه نداشته كه وضوى هميشگى در طول اين مدّت امكان ندارد، و مواردى برايش پيش بيايد كه طبق نذر عمل نكند تكليف چيست؟
جواب:
1- حنث نذر شده و كفّاره مخالفت نذر دارد كه در رساله ذكر شده است.
2- اگر نذرى كه كرده، امكان عمل بر طبق آن نبوده نذر صحيح نبوده است.
پي نوشت:
امام خمينى(ره)، استفتائات، ج 2، قسم وعهد و نذر، مخالفت نذر و كفاره آن، س 57
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر