مخارجى را كه براى گندم، جو و انگور كرده است، مانند: شخم، تخم و ... و لباسى كه به واسطهى زراعت كهنه شده است، حتى خريد تراكتور و وسايل كشاورزى ديگر، حتى مخارج مقدماتى آنها را، آيا مىتوان از حاصل كسر نمود؟
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
ج. در مورد شخم و تخم و امثال آن از مؤونههاى مورد نياز در هر سال از حاصل اخراج مىشود، و هم چنين مخارجى كه در آن سال به آنها نياز است، هر چند براى سالهاى بعد هم مىماند- مثل بناى ديوار بستان و اجراى نهر- كه از حاصل سال اوّل كم مىشود نه اين كه بر سالها توزيع شود و اما در مورد تراكتور و امثال آن- از چيزهايى كه احتياج زراعت مىتواند با استيجار آنها هم برطرف شود- پس پول خريد آنها از مؤونهى همان سال نيست؛ مگر به مقدار اجرت يك سال و هم چنين است سالهاى بعد.
پي نوشت :
استفتاءات ( آيت الله بهجت )؛ ج 2، احكام زكات، نحوه محاسبه زكات، س 3237.
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر