مالك معدن نمك قبل از انقضاء مدت اجاره آنرا پس مي گيرد، در حاليكه مستاجر مخارج زيادي صرف كرده
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
در حومه اى از توابع زنجان معدن نمكى است كه اينجانب آن را از صاحبش به مدت دو سال اجاره نمودم كه بعد از انقضاى مدّت به صاحبش تحويل بدهم. بعد از ايجاب و قبول مشغول فعاليت شده و مخارج زيادى را صرف كردم تا سنگها آماده فروش شد اما قبل از فروش، صاحب معدن آمده بنده را از معدن اخراج كرده. آيا صاحب معدن قبل از انقضاى مدّت معين مى تواند معدن را از من پس بگيرد يا نه؟ اگر حق پس گرفتنش را دارد مخارجى كه اينجانب به معدن گذاشته ام مى رسد يا نه؟
با فرض اينكه معدن مالك دارد و از مالكش اجاره كرده ايد در بين مدّت بدون خيار فسخ حق ندارد پس بگيرد و در هر صورت مخارج را ضامن نيست و اگر مستأجر "عينى" در معدن دارد خود آن را مالك است.
پي نوشت:
امام خمينى(ره)، استفتائات، ج 2، اجاره، مستغلات، س 3
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر