ما در منطقه سردسيرى زندگى مى كنيم كه نه حمام دارد و نه مكانى براى استحمام، وقتى در ماه مبارك رمضان به حالت جنابت...
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
ما در منطقه سردسيرى زندگى مى كنيم كه نه حمام دارد و نه مكانى براى استحمام، وقتى در ماه مبارك رمضان به حالت جنابت از خواب بيدار مى شويم، با توجه به اين كه غسل كردن جوانان در نيمه شب در برابر مردم با آب مشك يا حوض عيب شمرده مى شود و آب هم در آن وقت سرد است، تكليف ما براى روزه فردا چيست؟ آيا تيمّم جايز است؟ در صورتى كه غسل نكند، افطار كردن روزه آن روز چه حكمى دارد؟
جواب:
مجرد مشقّت يا عيب شمرده شدن اغتسال جوانان در نيمه شب، عذر شرعى محسوب نمى شود، بلكه مادامى كه غسل، حرجى و موجب ضرر براى مكلّف نشود، غسل كردن به هرصورتى كه امكان دارد واجب است، و در صورت حرج يا ضرر بايد قبل از طلوع فجر تيمّم كند و با تيمّم بدل از غسل جنابت پيش از طلوع فجر روزه اش صحيح است، و اگر تيمّم نكند روزه اش باطل است، ولى امساك در طول روز بر او واجب مى باشد.
پي نوشت:
آيت الله خامنه اي، اجوبة الاستفتائات، بخش طهارت، س215
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر