فرزند مستطيعي كه به نيابت از حج بلدي پدر مستطيع خود كه فوت شده به حج مي رود
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
فردى پس از استطاعت مالى براى حج اسم نويسى كرد و براى دو سال بعد اسمش درآمد، ولى چند ماه قبل از حركت، فوت كرد در حالى كه پسرش را نايب قرار داده بود كه براى او حج بجا آورد، در حالى كه پسر خود استطاعت مالى داشته ولى در اسم نويسى مسامحه كرده و ننوشته است، در صورتى كه اگر اسم مى نوشت، شايد در همان سال اول، قرعه به نامش درمى آمد و شايد هم سال هاى بعد، اكنون پسر به مدينه آمده به عنوان نيابت حج بلدى از جانب پدر و هنوز محرم نشده، چه وظيفه اى دارد ؟
در صورتى كه حج بر او مستقر نشده باشد و اجير بوده يا وصيت پدر را رد نكرده و وصيت مقيد به آن سال بوده، نيابت كند، و گرنه براى خودش حج كند، ولى اگر در آن سال حج بر او مستقر شده باشد به واسطه تقصير در اسم نوشتن مثلا، بايد براى خودش حج كند، و براى پدر در صورتى كه نيابت از پدر مقيد به همان سال باشد بايد نائب بگيرد، و در صورتي كه نيابت از پدر مقيد به همان سال نباشد خودش حج را از طرف پدرش انجام دهد، و در هر حال اگر براى پدرش حج انجام دهد حج صحيح و ذمه ميت برى مى شود.
پي نوشت:
پايگاه اطلاع رساني حضرت آيت الله وحيد خراساني، احكام حج، نيابت، س 146
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر