عكس العمل يهود پس از فرمان تغيير قبله چه بود؟
پس از فرمان تغيير قبله، يك تهاجم فرهنگى از طرف يهوديان شكل گرفت. به اين صورت كه گفتند:
مسلمانان سالهاست كه به طرف بيت المقدس نماز ميخوانند، چرا قبله عوض شد، آيا خدا پشيمان شده است؟
آيا اين كار شخص پيامبر اسلام بوده است؟
آيا نمازهايى كه تاكنون خوانده شده، ضايع و باطل است؟
آيا هر روز به سويى نماز خواندن صحيح است؟
اين تهاجم فرهنگى را قرآن چنين بيان مي فرمايد:
اولاً؛ مسلمانان بايد قبل از تهاجم، آمادگى علمى و قدرت پاسخ گويى شبهات آينده را داشته باشند. «سيقول السّفهاء»(بقره، 142.) يعنى در آينده، بيخردان شبهاتى طرح خواهند كرد، شما بايد آماده باشيد.
ثانياً؛ بدانيد كسانى كه بدون آگاهى از حكمت الهى بهانه گيرى مىكنند، بى خردند «سيقول السّفهاء»
ثالثاً؛ خداوند تغيير رأى و سليقه نداده و پشيمان نشده است؛ زيرا از ابتدا، برنامه همين بود كه دو قبله داشته باشند و مدتى را به سوى بيت المقدس و پس از آن به سوى كعبه براى هميشه نمازگزارند و از نشانه هاى پيامبراسلام در كتابهاى آسمانى قبل، نماز خواندن به دو قبله آمده بود، همانگونه كه رفتن به كلاس بالاتر و تغيير نسخه پزشك، نشانه ى تكامل و شرايط جديد است نه نشانهى پشيمانى.
رابعاً؛ كار پيامبر اسلام اشتباه نبود؛ بلكه عمل به دستور و فرمان خداوند بوده است.
خامساً؛ هر دستورى رسيد، وظيفه همان است؛ زيرا مشرق و مغرب مال خداست «و للّه المشرق و المغرب»( بقره، 115.) همانگونه كه اگر حكمت او اقتضا كند، ميآفريند و هرچه حكمت اقتضا كند، فرمان ميدهد. حكمت در تغيير قبله اين بود كه نشانهاى كه در تورات آمده بود، محقق شود، بهانه گيران شناخته شوند و مسلمانان استقلال يابند، مردم تابع وحى باشند، نه راهى را كه به آن عادت كرده اند.
منبع:
(كتاب پرسش ها وپاسخ هاي قرآني.حجة الاسلام قرائتي)