ساختن مكان چاي و مانند آن و كتابخانه در مسجد، بر اثر جهل به مسأله
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
در روستايى مسجد نوسازى وجود دارد كه در مكان مسجد قبلى بنا شده است. در گوشه اى از اين مسجد كه زمين آن جزء مسجد قبلى است، بر اثر جهل به مسأله، اتاقى براى تهيه چاى و مانند آن و كتابخانه اى در نيم طبقه قسمتى از شبستان مسجد در داخل شبستان مسجد ساخته شده است. خواهشمنديم نظر خود را در اين باره و مسأله تكميل و كيفيت استفاده از نصف دور داخلى مسجد، بيان فرماييد.
جواب:
ساختن اتاق مخصوص چاى در محل مسجد قبلى صحيح نيست و واجب است آن مكان به حالت مسجد بودن خود برگردد. نيم طبقه داخل شبستان مسجد هم در حكم مسجد است و همه احكام و آثار شرعى آن را دارد، ولى نصب قفسه هاى كتاب و حضور در آن جا براى مطالعه اگر مزاحمتى براى نمازگزاران ايجاد نكند اشكال ندارد.
پي نوشت:
آيت الله خامنه اي، اجوبة الاستفتائات، احكام نماز، احكام مسجد، س410
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر