جوانى هستم ملتزم به احكام شرعى، در گذشته قبل از رسيدن به سن تكليف مقلد حضرت امام(قدّس سرّه) بودم، ولى اين ...
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
جوانى هستم ملتزم به احكام شرعى، در گذشته قبل از رسيدن به سن تكليف مقلد حضرت امام(قدّس سرّه) بودم، ولى اين تقليد مبتنى بر بيّنه شرعى نبود بلكه بر اين اساس بود كه تقليد از امام سبب برائت ذمّه مى گردد. بعد از مدّتى به مرجع ديگرى عدول كردم، در حالى كه اين عدول هم صحيح نبود و بعد از درگذشت آن مرجع، به جناب عالى عدول كردم. لطفاً حكم تقليدم از آن مرجع و حكم اعمالم در آن مدت و تكليف فعلى ام را بيان فرماييد.
جواب:
آن دسته از اعمال شما كه بر اساس فتواى امام(قدّس سرّه)، چه در حال حيات با بركت وى و چه بعد از رحلت ايشان، بنا بر بقا بر تقليد از امام(قدّس سرّه) انجام گرفته ، محكوم به صحّت است. ولى اعمالى كه به تقليد غير منطبق با موازين شرعى از مرجع ديگرى انجام يافته، اگر منطبق با فتواى كسى كه هم اكنون بايد از او تقليد كنيد، باشد، محكوم به صحّت و موجب برائت ذمّه است، و الّا قضاى آن ها بر شما واجب است. در حال حاضر شما بين بقا بر تقليد از امام راحل طاب ثراه و بين عدول به كسى كه بر اساس موازين شرعى او را شايسته تقليد مى دانيد، مخيّر هستيد.
پي نوشت:
آيت الله خامنه اي، اجوبة الاستفتاءات، احكام تقليد، س32
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر