اگر زنى بيش از سه روز خون ببيند و در كمتر از ده روز پاك شود؛ چنانچه بين خون زخم و حيض شك داشته ....
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
اگر زنى بيش از سه روز خون ببيند و در كمتر از ده روز پاك شود؛ چنانچه بين خون زخم و حيض شك داشته باشد، تكليفش چيست؟
آيات عظام امام، تبريزى، خامنهاى، سيستانى، فاضل و نورى: اگر پيش از آن خون حيض مىديده است، آن را حيض قرار دهد و اگر پاك بوده، آن را پاك قرار دهد و عبادتهاى خود را به جا آورد.
آيةاللَّه بهجت: اين زن با فرو بردن پنبه به داخل رحم وارسى كند. اگر خون از طرف چپ بيرون آيد، خون حيض است و اگر از طرف راست، بيرون آيد خون زخم است، اگر وارسى ممكن نيست، در اين صورت چنانچه پيش از آن خون حيض مىديده است، آن را حيض قرار دهد و اگر پاك بوده، پاك قرار دهد و عبادتهاى خود را به جا آورد.
آيةاللَّه صافى: اگر در ايام عادت (عادت وقتيه) باشد، بايد خون حيض قرار دهد.
آيةاللَّه مكارم: اگر نشانههاى حيض را داشته باشد و يا پيش از آن خون حيض مىديده، بايد احتياط كند؛ يعنى، تمام كارهايى كه بر زن حائض حرام است ترك كند و تمام عبادتهايى كه زن غير حائض انجام مىدهد به جا آورد و اگر پيش از آن پاك بوده، پاك قرار دهد و عبادتهاى خود را به جا آورد.
آيةاللَّه وحيد: اگر در ايام عادت باشد و يا نشانههاى حيض را داشته باشد، بايد آن را خون حيض قرار دهد. در غير اين صورت اگر پيش از آن خون حيض مىديده است، آن را حيض قرار دهد و اگر پاك بوده، پاك قرار دهد و عبادتهاى خود را به جا آورد.
منبع:
توضيحالمسائل مراجع، م 446 و دفتر:آيت الله خامنهاى.آيت الله مكارم، تعليقات على العروة الوثقى، ج 1، فصل فى الحيض، م 5.آيت الله بهجت، توضيحالمسائل مراجع، م 445 و آيت الله وحيد، توضيحالمسائل، م 451.
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر