مركز پاسخگويي به سوالات ديني انوارطاها

احكام شرعي

تفسير

تاريخ

كتابخانه

اعتقادات

مشاوره

ويژه ها

نماز

پاسخگويي آنلاين (ساعت پاسخگوي احكام شرعي 20 الي 21:30 شب10 صبح الي 11:30 ظهر)
0.0 (0)

آيا زن و مرد مي توانند خودشان صيغه ازدواج را به فارسي بخوانند؟

/UploadedData/1/Contents/%D8%B3%D9%86-%20%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC%203.jpg

جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد

آيا زن و مرد مي توانند خودشان صيغه ازدواج را به فارسي بخوانند يا اينكه بايد وكيل بگيرند تاعربي خوانده شود؟
 
آيات عظام امام، سيستانى، صافى، مكارم، نورى و وحيد: اگر نمى‏ توانند خودشان به صورت عربى صحيح بخوانند، مى ‏توانند به فارسى و يا هر زبان ديگرى صيغه را اجرا كنند؛ ولى بايد در همان زبان، لفظى را بگويند كه معناى «زوجت» و «قبلت» را بفهماند و لازم نيست وكيل بگيرند.
آيات عظام تبريزى و فاضل: اگر نمى ‏توانند خودشان به صورت عربى صحيح بخوانند، چنانچه گرفتن وكيل برايشان ممكن باشد- بنابر احتياط واجب - بايد وكيل بگيرند و اگر ممكن نيست، مى ‏توانند خودشان به زبان فارسى و يا هر زبان ديگرى صيغه را اجرا كنند؛ ولى بايد در همان زبان، لفظى را بگويند كه معناى «زوجت» و «قبلت» را بفهماند.
آيت ‏الله بهجت: خواندن عقد نكاح به زبان فارسى و يا هر زبان ديگرى جايز است؛ هر چند توانايى بر خواندن زبان عربى هم داشته باشند و وكيل گرفتن لازم نيست.
 
منبع:
توضيح‏ المسائل مراجع، م 2370؛ آيت ‏الله وحيد، توضيح‏ المسائل، م 2434؛ آيت‏ الله نورى، توضيح‏ المسائل، م2366.
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر
كاربر گرامي سوالات خود را از بخش "ارسال سوال ديني " ارسال كنيد.
Parameter:532!model&82 -LayoutId:82 LayoutNameالگوي داخلي+++++++