مركز پاسخگويي به سوالات ديني انوارطاها

احكام شرعي

تفسير

تاريخ

كتابخانه

اعتقادات

مشاوره

ويژه ها

نماز

پاسخگويي آنلاين (ساعت پاسخگوي احكام شرعي 20 الي 21:30 شب10 صبح الي 11:30 ظهر)
0.0 (0)

آيا نماز خواندن به سوي كعبه نوعي بت پرستي نيست؟

/UploadedData/1/Contents/%DA%A9%D8%B9%D8%A8%D9%871_1.jpg

در نماز و عبادت به سوي كعبه دو ويژگي مهم وجود دارد كه اين ويژگي ها به هيچ عنوان قابل مقايسه با بت پرستي نمي باشد تا گفته شود كه نماز به سوي كعبه بت پرستي است.

اول: پرستش و ستايش خداوند
اولين و مهم ترين ويژگي نماز به سوي كعبه اين است كه انسان در نماز خالق هستي را به عنوان پروردگار خود مورد پرستش و ستايش قرار مي دهد برخلاف بت پرستي انسان، بت را به عنوان« پروردگار» خود دانسته و آن را مورد پرستش و ستايش قرار مي دهد لذا اگر قرار بود در نماز خواندن به سوي كعبه نوعي بت پرستي وجود داشته باشد بايد مسلمانان از نظر اعتقادي، به اين مساله خود را ملتزم بدانند و حال آن كه تمامي مسلماناني كه به سوي كعبه نماز مي خوانند علاوه بر اين كه « كعبه» را به عنوان پروردگار خود قبول ندارند، با بررسي محتواي نماز معلوم مي شود در نماز از كعبه هيچ گونه سخن و ستايشي مطرح نشده؛ بلكه همه آن ها، كعبه را تنها به عنوان قبله و جهت نماز خود قبول داشته و در نماز نيز تنها خداوند و خالق هستي خود را مورد ستايش قرار مي دهند نه كعبه را.

دو – دستور الهي
دومين ويژگي نماز خواندن به سوي كعبه اين است كه بر خلاف بت پرستي با دستور الهي صورت مي پذيرد.
خداوند متعال به تمامي مسلمانان دستور داده در هر جاي دنيا كه هستند به سوي مسجد الحرام نماز بخوانند چه كساني كه نزديك خانه خدا مي باشند و چه آن ها كه فرسنگ ها از آن دور هستند و اين گونه فرموده اند كه:« وَ مِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ إِنَّهُ لَلْحَقُّ مِنْ رَبِّك‏»[1]؛« از هر جا(و از هر شهر و نقطه‏ اى) خارج شدى، (به هنگام نماز) روى خود را به جانب«مسجد الحرام» كن! اين دستور حقى از طرف پروردگار توست!» و اين دستور مانند دستور خداوند مبني بر سجده ملائك بر آدم عليه السلام مي باشد كه در آن سجده كردن به سوي آدم از آن جهت كه فرمان الهي بود، نه تنها شرك محسوب نمي شد بلكه عين توحيد بود و حتي هنگامي كه شيطان[2] از اين عمل سرپيچي كرد مطرود درگاه الهي شد و به تعبير قرآن از كافرين گرديد.[3]

پي نوشت :
[1] - (2) البقرة : 149
[2] - اين نكته بايد يادآوري شود در قرآن راجع به شيطان آمده :« وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْليسَ كانَ مِنَ الْجِن‏»؛«به ياد آريد زمانى را كه به فرشتگان گفتيم:«براى آدم سجده كنيد!» آنها همگى سجده كردند جز ابليس كه از جن بود» (الكهف (18)، آيه 50) . همان گونه كه تصريح شده شيطان از ملائك نبوده بلكه از جن بود كه به دليل عبادت خداوند، مقرب درگاه الهي گرديده بود اما در اين امتحان الهي مردود شده و كافر گرديد .
[3] - خداوند متعال مي فرمايد« وَ اسْتَكْبَرَ وَ كانَ مِنَ الْكافِرينَ»؛« و تكبر ورزيد، (و به خاطر نافرمانى و تكبرش) از كافران شد.» (البقرة (2)، 34)
كتاب پرسش ها و پاسخ هاي نماز، سيد حسن موسوي (مركز تخصصي نماز)

اخلاق امام باقر امام رضا امام زين العابدين امام صادق
امير المومنين بهشت جابر بن عبدالله انصاري حديث حضرت ابراهيم
حكمت روزه شفاعت قرآن قرض
قنوت قيامت گناه مقام محمود مومن
نماز نماز شب نماز شفع نماز وتر وضو
كاربر گرامي سوالات خود را از بخش "ارسال سوال ديني " ارسال كنيد.
Parameter:11622!model&81 -LayoutId:81 LayoutNameالگوي داخلي+نماز+++++++