آيا در امر ازدواج اصرار و پافشاري ايراد دارد؟

خير. اگر يك بار خواستگاري رفته اند و جواب قطعي نگرفته اند و يا اصلا زن اهل ناز است و مرد اهل نياز. و ناز كردن آنها ايرادي ندارد. و اينكه شما دوباره تشريف ببريد، عيب نيست چون شما اهل نياز هستيد. كسر شآن شما نيست. در ضمن ممكن است شرايط عوض شود و ممكن است بار دوم به شما جواب مثبت بدهند.
ولي اگر جواب قطعي گرفته ايد، به نظر من صلاح نيست دوباره مراجعه كنيد؛ چون اصرارهاي زياد ، باعث مي شود خانواده دختر در رودربايستي قرار بگيرد. و ممكن است آبرويشان در خطر قرار گيرد و يا ترحم كنند. در ضمن اين خلاف اقتدار و عزت مرد است حتي اگر اين ازدواج سر بگيرد و جالب اين است كه زن هم بطور غريزي، مرد مقتدر را دوست دارد.
مي گويند : اگر به خواستگاري رفتيد، اگر به شما جواب دادند ، بگوييد : الحمدلله و اگر جواب ندادند، بگويد: الله اكبر. خدا بزرگ است و جاي ديگر، شما قدرت انتخاب داريد. اگر در حد توان تلاش كرديد و به جايي نرسيديد، اين را به حساب همان قسمت به معني درست، بگذاريد. چون به صلاح شما نيست.
پاسخ از حجت الاسلام دهنوي