چگونگى پرداخت خمس اعضايي كه در صندوق قرض الحسنه حساب دارند
جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد
تعدادى از افراد تصميم به ايجاد صندوق قرض الحسنه بين خود گرفته اند تا هنگام نياز به يکديگر قرض الحسنه بدهند. هر عضو علاوه بر مبلغى که در ابتداى تشکيل پرداخته، بايستى هر ماه براى افزايش موجودى صندوق مبلغى را بپردازد، اميدواريم لطف فرموده چگونگى پرداخت خمس هر عضو را بيان فرماييد و در صورتى که سرمايه صندوق به طور دائمى به عنوان قرض در دست اعضا باشد، اداى خمس آن چگونه خواهد بود؟
جواب:
اگر هر يک از افراد سهام دار سهم شراکت خود را از منفعت کسب يا از حقوق خود بعد از پايان سال خمسى پرداخته باشد، واجب است خمس آن را بپردازد. ولى اگر آن را در بين سال داده است، در صورتى که دريافت آن براى او در پايان سال خمسى وى ممکن باشد، بايد خمس آن را در پايان سال بدهد، و در غير اين صورت تا آن را از صندوق دريافت نکرده، پرداخت خمس آن بر او واجب نيست.
پی نوشت:
آیت الله خامنه ای، اجوبة الاستفتائات، احکام خمس، سرمايه، س943
كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر