مركز پاسخگويي به سوالات ديني انوارطاها

احكام شرعي

تفسير

تاريخ

كتابخانه

اعتقادات

مشاوره

ويژه ها

نماز

پاسخگويي آنلاين (ساعت پاسخگوي احكام شرعي 20 الي 21:30 شب10 صبح الي 11:30 ظهر)
0.0 (0)

كسي كه قصد اقامه نموده در مدّت ده روز هر روز مى‌تواند به مدّت يك ساعت يا دو ساعت برود و برگردد يا فقط يك بار مى‌تواند به مدّت يك يا دو ساعت برود و برگردد

جهت عضويت در كانال "مقلدين مراجع تقليد" كليك كنيد

در مسألۀ شماره 1338 رساله بيان شده: «مسافرى كه مى‌خواهد ده روز در محلى بماند، اگر از اوّل قصد داشته باشد كه در بين ده روز به اطراف آنجا برود، چنانچه جايى كه مى‌خواهد برود، از مقدار ترخّص دورتر باشد، بايد در همۀ ده روز نماز را تمام بخواند. و اگر از مقدار ترخّص دورتر باشد، بايد در تمام ده روز نماز را شكسته بخواند. ولى چنانچه بخواهد يك ساعت يا دو ساعت برود و برگردد در همه ده روز بايد نمازش را تمام بخواند.» لطفا بفرماييد، آيا در مدّت ده روز اوّل هر روز مى‌تواند به مدّت يك ساعت يا دو ساعت برود و برگردد يا اينكه در مدّت ده روز فقط يك بار مى‌تواند به مدّت يك يا دو ساعت برود و برگردد. و همچنين در مورد رفت و برگشت ده روز دوّم و سوّم فتواى حضرتعالى را بيان نماييد.

جواب:

در فرض مسأله در تمام ده روز اقامه، بايد قصد بيشتر از يك مرتبه به مقدار يك ساعت بيرون رفتن نداشته باشد. ولى بعد از تحقّق قصد اقامه و خواندن نماز چهار ركعتى بيرون رفتن هر روز به هر مدّت كمتر از مسافت شرعى مانع ندارد.

پي نوشت:

امام خميني(ره)، استفتائات، ج1، احكام نماز، احكام مسافر، قصد اقامت، س329

كاربر گرامي، با توجه به احتمال تغيير در نظرات و فتاواي مراجع عظام، جهت اطلاع از آخرين فتوا با دفتر مرجع تقليد خود تماس بگيريد. با تشكر
بلاد كبيره قصد اقامت مسافر وطن
كاربر گرامي سوالات خود را از بخش "ارسال سوال ديني " ارسال كنيد.
Parameter:8616!model&82 -LayoutId:82 LayoutNameالگوي داخلي+++++++